Fem xarxa. Fem cultura. Uniu-vos a la CCEPC!

Campanya de difusió als centres no adherits

Fem xarxa. Fem cultura. Uniu-vos a la CCEPC!
Fem xarxa. Fem cultura. Uniu-vos a la CCEPC!

La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) va constituir-se l'any 1992 com a associació federativa de centres d'estudis i entitats similars de tots els territoris de l'àmbit lingüístic català. De la trentena de centres inicials avui la CCEPC ja compta amb cent trenta-sis entitats associades, fet que dona molta força com a col·lectiu, davant de la societat i de les administracions públiques.

Tanmateix, hi ha molts més centres, instituts d’estudis i associacions de caire temàtic que fan recerca i difusió de la mateixa al llarg de tota la geografia. Tots plegats i sumats podem constituir un col·lectiu potent, necessari i imprescindible en el marc de la cultura, per entendre el que hem estat i som, per projectar-nos en el futur i per enriquir la necessària qualitat humanística de les nostres societats, les locals o la del país en majúscules.

Formar part d'un col·lectiu potent com el de la CCEPC reforça el paper que local o territorialment podem tenir. Ens connecta i ens projecta a través de l'estructura en xarxa que constitueix la CCEPC i també des de les de l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), fundació creada l'any 2003 per la Generalitat de Catalunya i la CCEPC amb l'objectiu de donar servei i suport als centres d'estudis. El tandem de la CCEPC i l'IRMU ha funcionat des dels inicis per tal de potenciar el col·lectiu dels centres, projectant-lo i enriquint-lo amb suport, serveis i projectes. 

Els centres associats a la CCEPC són molt diversos: centres o associacions locals de pobles i ciutats, centres de barris de Barcelona, centres comarcals o d'àmbits territorials concrets, centres de condició temàtica o centres i institucions públiques potents. Des d'un centre d'estudis d'un poble menut a d'altres de condició autonòmica. Tothom hi cap, tothom hi suma, tothom enriqueix el moviment i tothom en rep beneficis.

És per això que des de la CCEPC han endegat una campanya per invitar els centres d'estudis i associacions de caràcter similar no associats a entrar a formar part del nostre col·lectiu. Segur que sereu molt ben rebuts i segur que entre tots s'incrementarà la força, l'efectivitat i la presència.

Enllaç a la informació de com adherir-s’hi i a la documentació de la campanya aquí