La UAB convida els centres d’estudis a plantejar-li reptes

Es poden fer propostes fins el 10 de març

La UAB convida els centres d’estudis a plantejar-li reptes
La UAB convida els centres d’estudis a plantejar-li reptes

La UAB ha convidat la CCEPC per a oferir als centres d’estudis la possibilitat de participar fent propostes per a realitzar projectes d’Aprenentatge Servei (ApS) i Aprenentatge Basat en Reptes (ABR) de cara al curs vinent, 2025-2026. Ho podeu fer a través d'aquest formulari fins al divendres 10 de març (inclòs).

Des de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) fa uns anys que treballen per impulsar aquestes metodologies d'aprenentatge significatiu i connectades amb el territori per tal que l’alumnat complementi la seva formació resolent necessitats socials i/o ambientals del seu entorn. Ens demanen que els fem arribar necessitats i reptes que tinguin les vostres entitats, vinculats a funcionament o certs projectes i que creieu que un/a estudiant de la UAB us pot ajudar a resoldre.

A partir d’aquí, des de la universitat treballen de manera coordinada per a poder-hi donar resposta de la millor manera, utilitzant la metodologia que hi encaixi millor. Les dues metodologies (ApS i ABR) tenen unes característiques determinades i complementàries que ens han de permetre donar resposta a un ventall més ampli de necessitats i reptes socials i ambientals.

Com a novetat, aquest any s’ofereix una nova via de col·laboració per a necessitats formatives. Des de la UAB han començat a treballar en el marc del Pla de Microcredencials del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per tal d’oferir formacions “al llarg de la vida”, és a dir, per a persones no matriculades a la universitat. Si teniu necessitats de formació en algun àmbit en el qual treballeu o heu detectat en el vostre entorn alguna necessitat de formació en algun tema específic, ens la podeu fer arribar via correu electrònic per veure com es podria vehicular en el marc del Pla de Microcredencials del Ministeri, dissenyant conjuntament la formació més adequada.

En aquesta Guia trobareu la informació necessària sobre què significa col·laborar en un TFG amb ApS i us adjuntem també una presentació per entendre millor què significa participar en un projecte d’ABR.

Per qualsevol dubte que tingueu, us podeu posar en contacte amb nosaltres sempre que vulgueu a través de l’adreça aprenentatge.servei@uab.cat

El punt de partida pot ser d’interès mutu. Des de la UAB es dona el tret de sortida a la recepció de propostes d’entitats i institucions del territori que vulguin adreçar alguna demanda de col·laboració amb aquesta universitat en forma de: repte territorial que no se sap com abordar; treball de final de grau vinculat a alguna àrea de coneixement de la universitat i en què estudiants universitaris puguin col·laborar amb alguna entitat; o explorar la formació i acreditació en forma de microcredencial UAB d’alguna necessitat formativa d’interès per a algun/s dels vostres centres. La data màxima és el 10 de març.