XI Beca de recerca històrica Terra d’Ateneus 2023 20/06/2023

Convocada per la Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner

XI Beca de recerca històrica Terra d’Ateneus 2023 20/06/2023
XI Beca de recerca històrica Terra d’Ateneus 2023 20/06/2023

La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) i l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) convoquen l'XI Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus 2023.

La beca compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i d'Arç Cooperativa.

Convocada des del 2014, 'Terra d'Ateneus' vol incentivar l'elaboració d'estudis centrats en la repercussió social de l'associacionisme cultural ateneístic en un territori concret des del punt de vista històric.

La convocatòria, que està dirigida investigadors, preferentment, vinculats a centres d'estudis locals i comarcals o a grups de recerca universitaris, està dotada amb 4.000€ i la posterior edició de l'estudi a través de la col·lecció "Terra d'Ateneus" de l'Editorial Afers.

El projecte de recerca ha de ser inèdit, es pot concretar en l'estudi general d'un ateneu en el seu context històric i social i la seva incidència en el moviment sociocultural del seu entorn i també es podrà definir en temàtiques concretes d'activitats que històricament s'han desenvolupat en el si d'un ateneu com per exemple l'organització de certàmens i manifestacions literàries, la vinculació amb l'àmbit educatiu, la connexió amb l'associacionisme de la comarca o territori de l'entorn. Es valoraran preferentment les propostes que contemplin un ateneu encara en actiu.

La recerca ha de desenvolupar-se entre els mesos de gener i novembre de 2024.

Per presentar-se a la beca cal enviar obligatòriament la documentació sol·licitada a les bases juntament amb el formulari de sol·licitud, què trobareu en el document adjunt a aquesta notícia, per correu postal a la seu de l'Institut Ramon Muntaner (Mas de la Coixa. Rotonda de l'Eix de l'Ebre N 420 s/n. 43770, Móra la Nova, Ribera d'Ebre) i per correu electrònic a: nuria@irmu.org.

El termini de presentació de les sol·licituds acaba el dilluns 6 de novembre de 2023.

Els ateneus són entitats de llargues i riques trajectòries, amb una forta incidència social i cultural en l'entorn proper. Disposen d'una nodrida documentació històrica que posada en context ens pot ajudar a entendre la història i la societat d'un determinat espai territorial.

Adjunt a la notícia trobareu les bases de la convocatòria. 

Més informació: https://www.irmu.org/projects/becaterradateneus 

 Descarrega document