XII Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat

Valls, 28 d’octubre. Últim avis. Inscripcions fins el 26 d’octubre

XII Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat
XII Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat

Enguany, la XII Trobada de Centres d'Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat se celebrarà a Valls el dissabte 28 d'octubre de 2023.

L'organització d'aquesta edició compta amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC), l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i l'Institut d’Estudis Vallencs (IEV) i amb el suport de l'Ajuntament de Valls i portarà per títol "La patrimonialització dels nuclis antics: una oportunitat?".

Els nuclis antics de les poblacions acostumen a ser-ne l'assignatura pendent. Sovint pateixen processos d'abandonament, ja que la població tendeix a instal·lar-se als barris dels voltants i el buit que s'hi genera va sovint acompanyat d'un cert grau de degradació, amb una nova ocupació en condicions que no serien les més adequades.

La patrimonialització d'aquests nuclis antics contribueix al seu abandonament? Pot esdevenir una oportunitat per a la revitalització d'aquests espais? És compatible amb unes bones condicions d’habitabilitat que el revitalitzin? Aquestes són algunes de les qüestions que ens proposem abordar en relació als territoris centrals de la trobada i, per comparativa, amb d’altres poblacions per tal d'analitzar diferents models i extreure'n algunes conclusions.

En aquest context, la trobada té com a objectiu donar visibilitat a recerques s'hagin generat als darrers anys sobre aquesta temàtica i propiciar-hi el debat.

La trobada tindrà lloc el dissabte 28 d'octubre a la seu de l'IEV (Carrer Jaume Hughet, 1), a Valls, a partir de les nou del matí, amb la rebuda dels participants i la inauguració a càrrec de les autoritats convidades.

Us podeu inscriure a la trobada fins al dijous 26 d'octubre apuntar-vos al dinar enviant un correu electrònic a merce@irmu.org, o bé trucant al telèfon 977401757.

En cas de quedar-vos a dinar, caldrà fer un ingrés de 22 € al compte ES16 2100 0021 5702 0054 0357.

Podeu descarregar el programa de la trobada aquí