Eines per a la comunicació: claus per a la interacció amb la premsa de proximitat

Canvi de data i de lloc. Sant Joan Despí, 18 de novembre

Eines per a la comunicació: claus per a la interacció amb la premsa de proximitat
Jornada premsa local

El dissabte 18 de novembre, a les 9:30 hores, tindrà lloc al Foment Cultural i Artístic (carrer Major, 54 – Sant Joan Despí) la jornada de formació Eines per a la comunicació: claus per a la interacció amb la premsa de proximitat.

L’organització de la jornada, que obre el nou cicle Eines per a la comunicació, anirà a càrrec de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC). A més, s’ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i de l’Ateneu Igualadí.

L’objectiu d’aquesta trobada sobre la premsa de proximitat adreçada als centres d’estudis i als ateneus és conèixer més a fons el funcionament dels mitjans de comunicació local i comarcal, i cercar les sinèrgies necessàries per aconseguir més ressò dels projectes i activitats de les entitats a la premsa.

L’acte té una finalitat didàctica, de manera que, més enllà de fomentar el debat i compartir experiències, els assistents puguin entendre millor les lògiques dels mitjans de comunicació i aprendre algunes pautes útils per aplicar en el seu dia a dia a l’hora de relacionar-se amb els periodistes.

La jornada s’iniciarà amb una xerrada i posterior debat amb el periodista Juan Cal. Director del diari Segre des de 1992 fins a la seva jubilació l’any 2021, Cal va treballar al diari des de la seva fundació, ocupant diversos càrrecs, entre ells, coordinador del suplement de cultura. Ha estat vicepresident de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i de l’Associació Catalana d’Editors de Diaris (ACED). Ha impartit cursos de postgrau sobre Tècniques i mitjans de comunicació a la Universitat de Lleida i a la Universitat Autònoma de Barcelona, aprofundint en matèries com els gèneres informatius o la negociació amb les fonts d’informació. Com a escriptor, ha publicat quatre llibres, l’últim la novel·la Crim al bancal.

Podeu consultar o descarregar el programa de la jornada aquí 

Cal inscripció prèvia a

https://app.sifac.cat/eq/jornada_formacio_premsa