La CCEPC premiada per la UAB

Premi de reconeixement Ad Studia Humanitatis Fovenda per la seva tasca a favor de les Humanitats

La CCEPC premiada per la UAB
La CCEPC premiada per la UAB

La Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB ha decidit atorgar a la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana la distinció Ad StudiaHumanitatis Fovenda (“Per a l’afavoriment de les humanitats”) en la modalitat col·lectiva.

Aquesta distinció  es va crear el 2016 per distingir anualment una persona i una institució que hagin destacat per defensar i incorporar en la seva praxi els valors propis dels estudis d'humanitats o per col·laborar en el bon desenvolupament dels estudis i la investigació de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

Amb la distinció Ad StudiaHumanitatis Fovenda, des de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB es vol reconèixer la tasca de laCCEPC que ha contribuït a posar en contacte els i les estudiants de la facultat amb entitats d’estudi d’arreu del territori de parla catalana, on han pogut desenvolupar estades de pràctiques i recerques que han fet créixer el coneixement de la nostra història i cultura.

En els darrers anys, des de la Facultat, i especialment en Graus com el d’Humanitats, s’han mantingut  contactes estrets amb la CCEPC  i s’ha cregut que amb la concessió d’aquest premi es pot contribuir a reforçar la cooperació intel·lectual i humana entre la universitat i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, donant un nou impuls a la transferència de coneixement a la societat.

El guardó consisteix en un gravat exclusiu i numerat de l'artista sabadellenc Isidre Manils i un diploma acreditatiu.

Agraïm molt sincerament aquesta distinció i la fem extensiva a tots els cent trenta-sis centres d’estudis adherits a la CCEPC, molts dels quals han compartit projectes i activitats amb els alumnes de la UAB acollits en pràctiques.

Ens anima així a continuar uns dels nostres objectius:

  • La col·laboració amb les universitats tot cercant projectes d’interès comú (apropar la recerca universitària i la realitzada des dels centres d’estudis locals, organització de congressos i jornades, participació a edicions, apropament a les noves generacions d’estudiants...).
  • Recerca i difusió. Estem orgullosos de poder contribuir a la transmissió de coneixement a la societat