Inscripció d’activitats a les Jornades Europees de Patrimoni 2023

El lema de l’edició d’enguany, proposat pel Consell d’Europa, és “Patrimoni viu”,

Inscripció d’activitats a les Jornades Europees de Patrimoni 2023
Inscripció d’activitats a les Jornades Europees de Patrimoni 2023

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991, amb l'objectiu d'apropar el patrimoni monumental de Catalunya a tota la ciutadania.

Els dies 13, 14 i 15 d'octubre et convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta jornada de descobertes del nostre patrimoni cultural. Un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que es podran consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia. Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per redescobrir el nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

Les Jornades Europees de Patrimoni compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner, l'Associació de Micropobles de Catalunya i l'Associació Capital de la Cultura Catalana.

El lema de l'edició d'enguany, proposat pel Consell d'Europa, és "Patrimoni viu", fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.

El lema "Patrimoni viu" vol donar l'oportunitat a les institucions, entitats i associacions que participen en les Jornades Europees de Patrimoni d'organitzar activitats que permetin fixar-nos més detingudament en el treball dut a terme pels guardians del nostre patrimoni.

Com cada any, esteu convidats a publicar les vostres activitats a l'agenda en línia que estarà disponible al web de les JEP 2023:patrimoni.gencat.cat/jep2023

Per fer-ho, cal que accediu al formulari amb l'usuari i contrasenya que trobareu en aquesta guia d'estil. Trobareu detallats tots els passos per completar el formulari al videotutorial. Un cop estiguin entrades les activitats, l'equip de patrimoni.gencat les revisarà i, en cas que compleixin tots els requisits, les publicarà.

Per tal de poder garantir la difusió conjunta de totes les activitats amb l'antelació necessària, la data límit d'inscripció és el 20 de setembre de 2023.

Podeu descarregar-vos el cartell genèric i el cartell editable de la campanya per adaptar-lo a la vostra comunicació.

Adjunt a la notícia trobareu informació sobre com incloure les vostres activitats a l'Agenda de patrimoni.gencat.cat.

Més informació: https://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2023/com-participar

Podeu eescarregar la guia d’estil aquí