Nova sessió del taller sobre arxius d’entitats i associacions culturals a Barcelona

Divendres, 16 de juny

Nova sessió del taller sobre arxius d’entitats i associacions culturals a Barcelona
Nova sessió del taller sobre arxius d’entitats i associacions culturals a Barcelona

L'Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC), la Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i l'Escola de la Favb organitzen un nou taller sobre arxius d'entitats i associacions culturals amb l'objectiu de facilitar les eines de suport per tal que els fons documentals rebin un primer tractament bàsic, el més adequat possible, per part del personal que hi treballa o que pren part activa en la seva gestió i funcionament i evitar la pèrdua de documents i/o informació dins les mateixes associacions i entitats culturals.

El taller compta amb la col·laboració del Centre d'Estudis de Sant Martí de Provençals i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Després de l'èxit de les anteriors edicions, el proper taller tindrà lloc el divendres 16 de juny de 2023, de 16.30 a 20.00 hores, a l'Espai Antonio Herrara de la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez (Carrer del Treball, 219, planta -1), a Barcelona.

Hi ha un màxim de 30 places disponibles. Si esteu interessats us podeu inscriure a través de l'enllaç següent: INSCRIPCIONS.

Aquest taller, organitzat com un curs pràctic, està basat en la publicació del Protocol de suport als arxius de les associacions culturals a Catalunya, coordinada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, que aglutina aquestes associacions i conjuntament amb les entitats van treballar els seus fons documentals, i la Direcció General del Patrimoni Cultural, competent en el vessant d'arxius i patrimoni documental. Trobareu més informació sobre aquest protocol al següent enllaç: https://www.irmu.org/news/2900 

El curs està destinat a totes aquelles persones vinculades a associacions culturals (ateneus, centres i instituts d'estudis, col·lectius, associacions, etc.) i està estructurat en dos sessions: una primera part introductòria sobre els diferents apartats del programa i a continuació es realitzarà un taller pràctic amb l'objectiu de conèixer els elements fonamentals de la gestió d'un arxiu d'associacions. 

El curs va a càrrec de Daniel Vilarrubias Cuadras, Director de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès, i Xavier Pedrals i Costa, llicenciat en història i magíster en arxivística. 

A l'alumnat que assisteixi al 100% de les hores lectives, se li expedirà un certificat d'assistència.