VI Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori

Programa definitiu

VI Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori
VI Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori

Els dies 30 de juny i 1 de juliol se celebrarà a Móra la Nova la VI Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori, que marcarà l'inici de la celebració dels 20 anys de constitució de l'Institut Ramon Muntaner.

La jornada té com a objectiu fer una anàlisi de l'associacionisme en el moment actual, estudiar les tendències en els estudis locals i repassar projectes de present i de futur. A més a més, està pensada per al gaudi de tot el públic.

El tret de sortida de la jornada es donarà el divendres 30 de juny, a partir de les 19 hores amb la presentació de les novetats editorials de l'IRMU i a les 20.30 hores hi haurà l'estrena del videomapatge interior: IRMU, 20 anys (a l'interior del Mas de la Coixa), amb quatre sessions de 20 persones.

El videomapatge farà un recorregut per aquests 20 anys de la història de l'IRMU que servirà per constatar el treball fet juntament amb els centres d'estudis i els ateneus en el pas dels anys. Per aquest motiu, us convidem a visionar el mosaic d'activitats que hem teixit plegats en aquests primers 20 anys, tot recordant moments que han marcat la nostra història i que servirà per plantejar el nostre compromís de futur. 

Si hi voleu assistir a l'estrena del videomapatge us podeu inscriure al següent enllaç: INSCRIPCIONS

El mateix divendres oferirem un refrigeri exclusiu a les persones inscrites al videomapatge o amb confirmació d'assistència al CERE.

A les 22 hores tindrà lloc l'acte de commemoració dels 40 anys del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), amb l'espectacle ÈRIC VINAIXA en poesia. Un viatge musical i poètic per la increïble vida de Roc Llop (a la pista del Mas de la Coixa), una activitat oberta al públic que organitzem juntament amb el CERE on les cançons i la sensibilitat d'Èric Vinaixa acompanyen els versos i la sorprenent vida del miravetà Roc Llop, anarquista, mestre, poeta, exiliat i supervivent dels camps de concentració nazis. Un espectacle que reivindica l'obra i la força vital de Llop i el seu amor per Miravet i Catalunya.

A més, fins a les 22 hores hi haurà un food truck al costat de la pista del Mas de la Coixa, a càrrec de Mans d'Or

El dissabte 1 de juliol, tindrà lloc el cos de la jornada de l'IRMU. Les presentacions i les taules rodones són d'accés lliure, tanmateix tothom que vulgui apuntar-se al dinar de germanor (16€) al Pavelló Firal de Móra la Nova (Carrer Imperial Tarraco, 2) ho pot fer fins al dimarts 27 de juny a través del formulari següent: INSCRIPCIONS.

Trobareu el programa complet de la jornada al document adjunt a aquesta notícia.

A més, les persones que vulguin assistir com a representants d'un centre d'estudis o d'un ateneu federat podeu demanar l'ajut de desplaçament omplint el justificant que trobareu al següent enllaç i enviant-ho després de la jornada a l'adreça secretaria@irmu.org (termini màxim: 17 de juliol de 2023): JUSTIFICANT DESPLAÇAMENT.

Per celebrar aquests 20 anys us convidem a sumar-vos a aquesta efemèride que també és vostra!

Podeu consultar i descarregar el programa aquí

Esperem poder comptar amb la vostra presència.