2a edició del Recercat al País Valencià

Guardamar, 2 i 3 de juny de 2023

2a edició del Recercat al País Valencià
2a edició del Recercat al País Valencià

Després de la celebració de la 19a edició del Recercat a Lloret de Mar, Capital de la Cultura Catalana 2023, arriba l’edició del País Valencià i els propers dies 2 i 3 de juny de 2023 tindrà lloc la segona edició a Guardamar del Seguracapital cultural valenciana 2023

Les jornades estan organitzades per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Federació d'Institut d'Estudis del País Valencià (FedinesPV), l'Institut d'Estudis Guardamarencs i l'Ajuntament de Guardamar del Segura.

El Recercat continuarà amb el seu doble objectiu, com a punt de trobada de les entitats de recerca local i comarcal i, al mateix temps, ser un aparador per a l'activitat de les entitats culturals del territori per al conjunt dels assistents.

El Recercat compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Llegim llegim llegim, la Diputació de València, la Institució Alfons el Magnànim Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i la Federació d'Ateneus de Catalunya. Finalment, la Fundació Josep Irla hi dona suport en la realització d'aquesta edició del Recercat. 

La Biblioteca Pública Municipal (Carrer Sant Jaume, 5) i la Casa de Cultura (Carrer Colon, 60) de Guardamar del Segura acolliran diferents activitats com: exposicions, debats, presentacions i conferències, amb la voluntat de convertir-se en el centre cultural de referència durant aquestes dues jornades.

Durant aquestes dues jornades hi haurà una mostra dels pòsters que recullen projectes realitzats des dels centres d'estudis i una mostra de publicacions editades des de les entitats. També es podran visitar les següents exposicions:

Completen el programa:

- La presentació de l'audiovisual Tras Los Pasos De Willkomm por la Sierra de los Bosques de Chiva enmarcat en el tema "Progrés, canvi climàtic i patrimoni: propostes i lluites des de la societat civil" i una taula de debat posterior.

- La presentació de publicacions a càrrec de l'Institut d'Estudis Guardamarencs, la Federació d'Instituts d'Estudis del País Valencià, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner.

- Taula rodona sobre "Els centres d’estudis i les administracions locals: el treball compartit per la defensa de la cultura i el patrimoni". 

- Dinar tradicional per al dissabte 3 de juny. Si hi voleu participar cal fer el pagament previ de 30 euros, amb data límit el 31 de maig. 

- Visita guiada per Guardamar del Segura. 

Us podeu inscriure al Recercat al País a Valencià fins al dimecres 31 de maig omplint el fomulari que trobareu a l'enllaç següent: INSCRIPCIONS.

Totes aquestes activitats són d'accés lliure, obertes a tothom i gratuïtes. 

Durant la 19a edició del Recercat a Lloret de Mar, Capital de la Cultura Catalana 2023, vam comptar amb la col·laboració i participació de diferents centres valencians que hi foren presents.

Us animem a participar en aquesta segona edició del Recercat al País Valencià!

Trobareu el preprograma aquí

Cartell