Obertes les incripcions al RECERCAT 2023

4 al 7 de maig a Lloret de Mar

Obertes les incripcions al RECERCAT 2023
Recercat 2023

Com cada any, l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) organitza el Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, que vol ser un punt de trobada entre els centres i instituts d'estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana i els ateneus federats catalans.

La dinovena edició d'aquesta jornada es realitzarà a Lloret de Mar, Capital de la Cultura Catalana 2023, els dies 4,5, 6 i 7 de maig de 2023.

Aquest 2023 comptarà amb la coorganització del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, la Federació d'Ateneus de Catalunya i, com a amfitrions d'aquesta edició, l'Ajuntament de Lloret de Mar i el Centre d'Estudis Selvatans.

Enguany, tornarem a comptar amb l'habitual fira de centres d'estudis, situada a la Plaça de Pere Torrent, en la qual es podran trobar les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d'estudis locals i comarcals participants.

A més, també presentarem una publicació especial sobre el Recercat, amb el vuitè número de l'APP de l'IRMU. Podeu veure les publicacions de les edicions anteriors al següent enllaç: APP IRMU.

D'altra banda, durant el Recercat també s'hi podran visitar diferents exposicions produïdes pels centres d'estudis i els ateneus, així com també es portaran a terme diferents activitats, com la mostra d'audiovisuals dedicada en aquesta ocasió, al paper de la dona en diferents oficis actuals i en la història recent. També hi haurà la tradicional taula "Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil" que aquesta vegada durà per títol "Patrimoni al servei del turisme, un moment superat?" i un espai per fer balanç al conveni de l'IRMU amb la Xarxa Vives d'Universitats. Com ja és habitual, el Mosaic Recercat ens donarà a conèixer els últims projectes que estan duent a terme els centres d'estudis locals i comarcals i des dels ateneus federats. Per últim, també comptarem amb una taula rodona sobre la transició energètica i el turisme.

El plat principal de la jornada serà l'acte lliurament dels Premis Recercat que tindrà lloc el dissabte 6 demaig, a les 13.30 hores, al Teatre Municipal de Lloret de Mar (Plaça de Germinal Ros, s/n).

Com a activitats complementàries comptarem amb l'espectacle "Quasi Opera" produït per la Federació d'Ateneus de Catalunya i programat en motiu de la celebració del seu 40è aniversari, que tindrà lloc el divendres 5, a les 22 hores, al Pati de la rectoria. A banda, també hi haurà dues sortides, la primera de les quals serà una visita nocturna al patrimoni de Lloret de Mar (Cementiri), a les 22 hores, i la segona serà una visita als jardins de Santa Clotilde i Santa Cristina. Finalment, enguany també comptarem amb l'espai per als més petits del Recerxic amb Contes Reciclats, de la companyia Raig de Sol.

Qui estigui interessat en assistir-hi, es pot inscriure de forma gratuïta a través de la butlleta electrònica que trobareu a l'enllaç següent: INSCRIPCIONS.

Aquí trobareu el Dossier de la 19a edició del Recercat, on teniu disponible el programa provisional del Recercat i un formulari per subscriure-us en el cas que ho preferiu en aquest format.

La data límit per inscriure's al Recercat ésel dimecres 12 d'abril de 2023.

El termini per rebre els materials que s'inclouran a la carpa del Recercat acaba el divendres 21 d'abril de 2023.

D'altra banda, recordem que el termini per presentar candidatures per als Premis Recercat acaba el divendres 12 d'abril de 2023.

A més, també podeu consultar tota la informació actualitzada a la secció sobre el Recercat que tenim disponible al següent enllaç: https://www.irmu.org/projects/recercat/