Noves incorporacions de publicacions al repositori Calaix

Actes de l’XI congrés de la CCEPC i el llibre de Xavier Garcia “Història i cultura local a Catalunya al segle XX”

Noves incorporacions de publicacions al repositori Calaix
Recerca local i comarcal a Calaix

Amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner, incorporem dues publicacions més al repositor Calaix de la Generalitat de Catalunya:

Actes de l’XI Congrés de la CCEPC

“La construcció del territori: geografia, identitat i usos polítics”

Banyoles, 23 i 24 de novembre de 2018

Des del segle XVIII, bona part d’Europa viu un seguit d’ordenaments territorials per tal d’adaptar les necessitats de la construcció de l’Estat amb el territori.

En el cas de França, aquestes construccions s’inicien clarament amb la confecció dels departaments; i a Espanya, la confecció de les províncies ha tingut conseqüències profundes en el sistema de comunicació social, econòmic i polític tant a nivell local com nacional, un fet que s’ha arrossegat fins als nostres dies i que no sembla a prop de ser modificat.

S’ofereix una molt bona ocasió per replantejar la relació que existeix entre geografia, la identitat i la política pel que fa a les representacions del mateix territori, i de quina manera s’ha projectat, ordenat i construït al llarg dels anys.

El llibre recull nou ponències, tres relatories i vint comunicacions.

Consulta o descàrrega, aquí

“Història i cultura local a Catalunya al segle XX”

Aquesta publicació del periodista i escriptor Xavier Garcia, va guanyar el Premi d’Assaig Rovira i Virgili 2002.

“Els ulls d'en Xavier fa temps que miren l'entorn dels Centres d'Estudis i la seva gent. N'ha parlat sovint. Ara aquest gruix de pàgines s'afegeix a la bibliografia existent, per constatar un fet viu i ric que ens distingeix a les terres de parla catalana, sense el qual una part important de la nostra cultura restaria orfe”.

(del pròleg de Josep Santesmases)

Consulta o descàrrega, aquí