Jornades “Patrimoni i comunitat”

Primera edició: “Conscienciació i identitat”, 19 de novembre a Tarragona

Jornades “Patrimoni i comunitat”
Jornada patrimoni

La CCEPC inaugura una nova activitat: les jornades “Patrimoni i comunitat”. S’organitzaran cada dos anys en un equipament cultural de la demarcació de Tarragona. L’any següent a l’organització s’editaran les actes de les aportacions realitzades.

Enfocament:

Tractar temàtiques relacionades amb qualsevol àmbit del patrimoni local:

  • Tipologies de patrimoni: material, immoble, immaterial, natural.
  • Accions sobre el patrimoni: arxiu i catalogació, preservació, recerca, divulgació, didàctica, turisme.

Actors:

Jornades adreçades a centres d’estudis, arxius i museus públics i privats, universitats, gestors de patrimoni, centres d’interpretació, administracions i altres actors culturals.

Es tracta de crear xarxa cultural i cercar complicitats.

Objectius:

Establir un espai de trobada i de reflexió sobre patrimoni local als territoris de parla catalana. Oferir diversos enfocaments, arribar a conclusions i potser a línies d’actuació conjuntes.

La primera edició de les jornades tindrà lloc a la sala Santiago Costa, tercera planta de l’edifici de la Diputació de Tarragona al Pg. de Sant Antoni, 100, 43003 Tarragona, el dissabte, 19 de novembre de 2022.

  • Títol / tema de la primera edició: “Conscienciació i identitat

El tema del patrimoni ha estat objecte, els darrers temps, de múltiples aproximacions teòriques i pràctiques, però s’han centrat sobretot en aspectes de definició jurídica, en la delimitació de les múltiples formes de patrimoni o en els processos d’elaboració d’inventaris patrimonials.

Les jornades Patrimoni i Comunitat volen posar l’accent en un aspecte que és realment important per a la tasca que desenvolupen els centres d’estudis: de quina manera la reivindicació i la recerca sobre el patrimoni local pot contribuir a la creació de consciència identitària en la pròpia comunitat. Per això la jornada es centrarà en la reflexió i el debat sobre la funció social del coneixement del patrimoni i a partir d’experiències que puguin servir de model contribuir a una visió més àmplia del paper que pot tenir la recerca i el treball sobre qüestions patrimonials.

Descarregar programa    Feu la vostra inscripció aquí