Declaració de la Junta de Govern de la CCEPC

La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana manifesta el seu absolut i contundent rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem contra els líders polítics i civils catalans feta pública el dia 14 d’octubre de 2019.

En primer lloc volem manifestar la nostra solidaritat amb les persones condemnades i privades de llibertat que l’octubre de 2017 exercien responsabilitats en diversos càrrecs al govern de la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya i a les entitats cíviques més importants del país. Als membres del govern: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull,Joaquim Forn i Dolors Bassa; a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; als presidents d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart i de l’ANC Jordi Sànchez. Així mateix, volem fer arribar el nostre escalf i suport a les seves famílies que pateixen injustament les conseqüències de l’empresonament.

Manifestem també la nostra convicció que la judicialització i la utilització de la força pública mai resoldran conflictes que es conformen en el no reconeixement de l’exercici de drets humans bàsics expressats, anhelats i demanats reiteradament i pacíficament per una part molt significativa de la societat catalana. És en el diàleg i en el reconeixement dels drets de les persones i dels pobles com i on cal cercar la resposta al conflicte plantejat.

Tergiversant, menystenint o ignorant mai es dirimeixen els problemes, així com reclamant l’enduriment de les mesures punitives i la justificació de les lleis com a recurs únic no es tapen les incapacitats per gestionar solucions autènticament democràtiques, com poden ser la convocatòria de referèndums per determinar clarament la voluntat de la ciutadania.

Reiterem el nostre suport al Govern i a les institucions catalanes i a les accions que pacíficament s’organitzin des de la societat civil en rebuig a la sentència, en defensa dels drets d’expressió i manifestació, en la petició de la llibertat dels empresonats i les empresonades i en l'exigència de l’exercici, lliure i democràtic, del dret a votar.

15 d’octubre de 2019
La Junta de Govern de la CCEPC